UKRAYNA LVİV

LVİV

Arkadaşlar , bu yazımda Ukrayna'nın gözde şehirlerinden Lviv hakkında sizlere bilgi vermeye çalışacağım.

GENEL BİLGİ

Lviv Ukrayna'nın batısında yer almaktadır.860.000 kişilik nüfusunun %88'i Ukraynalı iken %8'i Rus, %1'i de Polonyalı'dır.Nüfus açısından Ukrayna'nın 7. büyük şehridir.

Şehirde 2 büyük üniversite , opera ve tiyatrolar bulunmaktadır.Tarihi şehir merkezi UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer almaktadır ve Galiçya bölgesinin merkezi konumundadır.

Dediğim gibi opera, müze ve kiliseleri ile oldukça önemli bir tarihi kenttir.Rivayetlere göre %85'i kadındır fakat bu bilginin yanlış olduğu kanıtlanmıştır.Bu şehir  mimarisi ve kalitesi ile diğer şehirlerden ayrılır.Bu şehir ayrıca 2. Dünya Savaşı'nın etkilerini gelen kişilere hissettirir.

Lviv, birçok etnik kökenli insanı bir arada bulundurur.Şehirde Polonyalılar,Yahudiler,Ukraynalılar,Almanlar ve diğer birçok etnik kökene sahip isanlar yüzyıllardır birlikte yaşıyorlar.Bu şehrin olumsuz sayılabilecek özelliklerinden biri şehrin altyapısı gelişmemiştir ve turizm potansiyeli henüz tam olarak keşfedilmemiştir.

Lviv'e gitmek istiyorum ancak ücret konusu kafama takılıyor diyorsanız içinizi rahatlatmak istiyorum.Lviv'i ziyaret etmek diğer yerlere göre oldukça ekonomik çünkü Avrupa standartlarına göre oldukça ucuz bir yer olmakla beraber fazla kalabalık olmayıp şehir insanlara gerçekten otantik bir hava sunuyor.

Şehirde birçok katedralin gösterişli kubbeleri sizi sanki bir masal diyarındaymışsınız gibi hissettiriyor.Kahve kokuları,alışılmadık ahşap kapılar ve muhteşem avlularıyla Lviv tuhaf ve görkemli bir hale bürünüyor.UNESCO Dünya Kültür Miras listesinde yer alan bu şehir Ukrayna'daki bir numaralı turistik bölge ünvanını taşımaktadır.

Sonuç olarak Lviv şehri maddi yönden gidebileceğiniz diğer yerlere göre gerçekten daha ucuz .Kesinlikle giderseniz pişman olmayacağınız bir şehir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar