FRANSA MENTON

FRANSA MENTON

Fransa'nın incisi olarak da adlandırılan Menton , Fransa'nın  Provence-Alpes-Cote d'Azur bölgesinde yer alan bir şehirdir.Nüfusu yaklaşık 29.000'dir.Bu şehir limon kokulu şehir olarak da bilinmektedir.Menton İtalya'ya komşu ve Monako ile Nice şehirlerine yakın konumdadır, bu sayede Menton popüler bir şehir haline gelmiştir.

Menton şehri aslında 14. yüzyılda Monako topraklarına aitti.Sonra İtalya'ya , daha sonra da Fransa'ya katılmıştır.

Dediğim gibi İtalya ile sınır konumunda bulunmakta bu yüzden de Menton şehrinde İtalyan etkisini fazlasıyla hissetmekteyiz.Çok sayıda İtalyan yaşamakta ,çoğunlukla İtalyanca konuşulmakta.Ayrıca hem İtalyan hem de Fransa mutfağı bulunmaktadır.

Menton şehri nüfusundan da anlaşılacağı üzere şehirden çok aslında bir kasaba.Fakat ziyaretçi sayısı çok fazla.Yani boşuna Fransa'nın incisi denilmiyor.

Ulaşım konusuna gelirsek şehir içinde ulaşım yürüyerek sağlanıyor,en uzak iki nokta arası yürümeye kalkarsanız 10 dakikaya geçmemekte.Ayrıca bir gün Menton'u gezmek için fazlasıyla yeterli .Bu yüzden Menton'da konaklamak zorunda değilsiniz.

Yazları çok fazla rağbet görmekle beraber fiyatlar da oldukça yüksek.Sahilleri genel olarak taşlı ve çok kalabalık oluyor.Menton'un en ünlü plajı Plage des Sablettes 'dir. Ancak Şubat ortasında başlayan Fete de Citron yani Limon Festivali'ne gitmenizin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.Dünyanın hiçbir yerinde göremeyeceğiniz renkli görüntülerle karşılaşacağınıza emin olabilirsiniz.Ancak bu zamanlarda yaz aylarına göre daha boş oluyor.

Menton şehrinde gezip görebileceğiniz çok yer bulunmakta.Bazılarını size sunmak istiyorum.

Jean Cocteau Müzesi
Salle de Mariage (Belediye Düğün Salonu)
St. Michel Bazilikası
Cimetiere du Vieux Chateau


Şehrin meydanına geldiğinizde sizi rengarenk kapılara sahip evler karşılıyor.Şehir bir tepede bulunmakta .Burada bulunan şehrin belki de en güzel noktası denilebilecek mezarlık bulunuyor.Buraya çıktığınızda alabildiğine uzanan Fransız Riviyera manzarası,dağlar denizler ve daha birçok şeyin sizi kendisine hayran bırakacağına emin olabilirsiniz.

Başta söylediğim gibi Menton'da İtalyan ve Fransız mutfağını bünyesinde birleştirerek eşsiz bir mutfağa sahip olduğunu söyleyebiliriz.Burada lezzet olarak mutlaka krep yemelisiniz.Ayrıca
İtalyan mutfağı için Little Italy önerilirken, Fransa mutfağı için Le Nautic öneriliyor.Dünyanın en iyi 50 restoranı arasında bulunan Mirazur da Menton'da bulunmakta.

Yorum Gönder

0 Yorumlar