İTALYA VENEDİK

SULAR ŞEHRİ:VENEDİK

İtalya’nın kuzeydoğusunda bulunan ,Veneto bölgesinin  başkenti olan bu harika şehir  117 ada ve 400’e yakın sayıda köprüye sahip olup İtalya’nın en gezilesi şehirlerinin başında gelmektedir. Venedik,bünyesinde çok sayıda ada ve kanal barındırdığı için Kanallar Şehri,Sular Şehri gibi isimlerle adlandırılırken dünyaca ünlü maskeleri sebebiyle Maskeler Şehri olarak da bilinmektedir. Ayrıca buradaki pek çok doğal güzellikler ve tarihi eserler UNESCO Dünya Miraslar Listesinde  yer almaktadır.(Tüm Venedik Şehri ve lagünü)

13. yüzyıldan 17. yüzyıla kadar sanatın ve ticaretin merkezi olan bu şehirde günümüzde yaklaşık 270.000 kişi yaşamaktadır.Ayrıca her yıl 20 bin turist tarafından bu romantik , ünlü şehir ziyaret ediliyor.

Evet bu kadar güzel bir şehirde festival yok mu diye sorduğunuzu duyar gibiyim.Kışın diğer festivallerden çok farklı ve eğlenceli olan Venedik Karnavalı düzenleniyor.Venedik’te gezilmesi gereken yer olarak Büyük Kanal , San Marco Meydanı , San Marco Bazilikası,Dükler Saray’ı gibi daha birçok yer var . Kesinlikle gitme şansınız olursa buralara da uğramalısınız.

Eğer Venedik turlarıyla şehri gezerseniz çok dar sokaklarla karşılaşacağınızı söyleyebilirim.Buradaki en dar cadde ''Calletta'' veya ''Ramo Varisco'' olup burada caddeler  gondol odaklıdır.Ortalama olarak gondol 11 metre uzunluğunda ve yaklaşık 600 kg ağırlığındadır.
adlandırılmaktadır.Venedik'te gezmek demişken aklınıza hemen araba gelmemeli.Şehir araba odaklı değil ,Venedik'in en tanınmış sembollerinden

Venedik'in geçmiş yıllarda en önemli meydanı olan San Marco Meydanı'na giderek unutulmaz fotoğraflar çekebilirsiniz.Ayrıca belirtmeliyim ki bu meydanı milyonlarca turist ziyaret ediyor.

Belki ilk defa duymuş olabilirsiniz ama evet Venedik'te Venedikçe konuşuluyor.Bu dilin İtalyanca'nın bir lehçesi olmadığını belirtmekte fayda var.Ayrıca Venedikçe'nin yanında burada insanlar İtalyanca'yı da akıcı bir şekilde konuşuyorlar.

Dünyadaki, üniversiteden ilk mezun olan kadın Venedik'te doğmuş.Ayrıca dünyada doktora alan ilk kadınmış.

Yorum Gönder

0 Yorumlar