İSVİÇRE'DE HARİKA BİR KÖY:GRİNDELWALD

İSVİÇRE'NİN GRİNDELWALD KÖYÜ 

Bu sefer gerçekten görebileceğimiz en güzel köylerden biri olan Grindelwald köyüyle ilgili size bilgi vermek istiyorum.Burası İsviçre Bern'de bulunan bir köy olup yaklaşık 4000 nüfuslu bir köydür. Çok sayıda teleferik , yürüyüş parkurları ve dağda insanların konaklayabilecekleri kulübeler bulunmaktadır.


Grindelwald Köyü'nün bulunduğu Bern şehri kültürel ve sosyal yönden çok gelişmiş bir şehirdir. Müzeleri, sinemaları ,tiyatroları , festivalleriyle insanların kültürel ve sosyal yönden gelişmesi için elverişli bir şehir olup yaklaşık 1 milyonluk bir nüfusu bulunmaktadır.Otoyol , demir yolu , hızlı tren ,havayolu İle ulaşım yönünden gelişmiş bir şehirdir.

Grindelwald Köyü,Alpler'in eteğinde muhteşem bir görüntüye sahip köydür.Buz kasaba olarak bilinmekle beraber İsviçre'nin en ünlü kayak merkezidir.Her yıl festivaller düzenleniyor ve bir sürü insan gelip bu festivallere katılıyor.


Dünyanın en yüksek tren istasyonu burada bulunuyor . Bu köy ayrıca Top Of Europe zirvesine ev sahipliği yapıyor.Grindelwald kayak bölgesi ise Best Of Alps listesinde ilk on sırada yer almakta.


Çevresinde Interlaken ,Wengen , Mürren ,Lauterbrunnen kasabaları bulunmakta.Bu kasabalar da gezip görmeye değer kasabalar.


Bu köye giderseniz yapmanızı tavsiye edeceğim şeylerden biri de dağa tırmanan trenlerle yolculuk yapmanız . Bu trenler bazen buzulların içinden geçiyor , bu trenlerle yolculuk yaparak çevredeki harika köy ve dağları inceleyebilirsiniz .



Buraya giderseniz pişman olmayacağınıza emin olabilirsiniz . Kesinlikle görülmeye değer bir yer. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar